Na spletnih straneh Kemofarmacija uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.

Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.

Več informacij in nastavitve

Kemofarmacija - Pot do zdravja

Objavil/a Administrator, 29.06.2017

Vsaka organizacija je zgodba zase. V pomoč pri branju naše zgodbe nam vseskozi zvesto služi logotip Kemofarmacije.

Logotip je slikovna predstavitev organizacije in njenih temeljnih vrednot. Naš logotip je pravzaprav znak, ki je sestavljen iz simbola v obliki slike in logotipa v obliki napisa. Je prva podoba naše blagovne znamke. Njegova bogata simbolika ponosno izraža kakovost naših storitev in skupno vizijo – ostati prva izbira v slovenski oskrbi z zdravili. Ob pogledu na znak Kemofarmacije je najprej opazen beli križ, ki pa ni statičen, ampak se nahaja v gibanju. Usmerjen je k sivo obarvani navpični črti, ki simbolizira dostavo do cilja. Puščica, ki jo tvorijo posamezno rdeče obarvani elementi, jasno pripoveduje o neštetih poteh naših šoferjev, ki Kemofarmacijo povezujejo s slovenskimi zdravstvenimi ustanovami, bolnišnicami, lekarnami, veterinarji in specializiranimi prodajalnami. Elementi simbola skupaj tvorijo veliko črko K, iz katere se poraja vedno prepoznaven sivo obarvan logotip KEMOFARMACIJA.

Če je le mogoče, uporabljamo simbol in logotip Kemofarmacije združena, saj sta oba temeljna elementa naše prepoznavne grafične podobe.

V letu 2017 se je neločljivemu paru pridružila nadgradnja v obliki sivega napisa, ki obeležuje izjemen jubilej, 70-letnico obstoja naše družbe.

Tudi preko barv, ki jih zaznamo v logotipu Kemofarmacije, lahko razberemo vrednote, ki nas poganjajo in odlikujejo. Rdeča barva simbolizira pomoč, zvestobo in moč, barva križa, ki ga ponazarja beli prostor med rdečimi ploskvami, pa predstavlja pomoč in zdravstvo.

V luči častitljive obletnice lahko k naravnim asociacijam dodamo tudi spoštovanje do domovine, saj z zdravili in medicinskimi pripomočki ter inovativnimi storitvami tradicionalno oskrbujemo celotno Slovenijo.

 

Nazaj na seznam